Ben je lid van een medezeggenschapsraad in het voortgezet onderwijs en wil je graag je kennis en vaardigheden verbeteren?

Zie deze cursus als het ‘theoretisch rijbewijs’ voor elk beginnend lid van een medezeggenschapsraad (en gmr of opr). Aan de orde komen onder andere de rechten en plichten van een mr-lid, de Wet medezeggenschap op scholen, het verschil tussen instemmingsrecht, adviesrecht, informatierecht en het recht op overleg. Uiteraard komt ook de communicatie (onderling, met je bestuur of directeur en met je achterban) uitgebreid aan de orde, net als alle regels en procedures rond het werk. Na deze cursus ben je helemaal klaar voor je rol in het medezeggenschapswerk.

 • Leer de rechten en plichten van de mr
 • Krijg inzicht in de (in)formele positie van de mr
 • Pas je kennis toe op procedures in je school

Schrijf je nu in voor ons trainingspakket!

Behaal het ‘theoretisch rijbewijs’ voor iedereen die begint in het medezeggenschapswerk

Door deze drie trainingen te combineren, krijg je een uitgebreid inzicht in de medezeggenschap, de formatieplannen, het taakbeleid en de financiën van de school. Je zult beter in staat zijn om de belangen van de leerlingen te behartigen en effectiever te communiceren met het schoolbestuur en de directie. Bovendien zul je meer zelfvertrouwen hebben in het maken van financiële beslissingen en het beoordelen van de financiële positie van de school.

Door deze drie trainingen te volgen, zul je je vaardigheden verbeteren en een waardevol lid worden van de MR van je school. Klik op de onderstaande link om je nu in te schrijven.

 • Trainingen zijn afgestemd op de specifieke behoeften van jouw school of MR.
 • Geen reiskosten of verlies van werktijd door het reizen naar een externe trainingslocatie.
 • De trainingen kunnen worden gepland op een tijdstip dat het beste past bij de planning van de school of MR (Ook in de avonduren).

Ontvang 3 Gratis Bonussen! (Geldig voor aanmeldingen tot en met 1 juni 2023)!

1. Gratis follow-up gesprek:
Ontvang een gratis follow-up gesprek voor de deelnemers om de voortgang te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden na de training.

2. Ontvang gratis fysiek materialen: Deelnemers ontvangen fysiek materiaal, zoals een handboek en checklists, om hen te helpen bij het toepassen van de geleerde kennis in de praktijk.

3. Gratis certificaat van deelname: Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname aan de trainingen als erkenning voor hun deelname en prestaties. Dit kan ook helpen om de CV te versterken en de carrièremogelijkheden te verbeteren.

 • Voor slechts €3495,- excl. btw. krijg je toegang tot deze waardevolle maatwerktrainingen, plus alle gratis bonussen, om de kennis van medezeggenschap in het voortgezet onderwijs te vergroten en jouw carrière vooruit te helpen.
 • Onze maatwerktrainingen kunnen op elk gewenst moment worden ingepland (ook in de avonduren), zodat jullie de training kunnen volgen op een moment dat voor jullie het beste uitkomt en zonder dat jullie de drukke schema’s hoeven aan te passen.
 • De maatwerktrainingen beslaan in totaal drie dagen en kunnen worden ingepland op verschillende data in zowel 2023 als 2024, zodat jullie de trainingen kunnen spreiden en de opgedane kennis direct in de praktijk kunnen brengen.

Schrijf je nu in voor ons trainingspakket!

Voor slechts €3495,- excl. btw. krijg je toegang tot deze waardevolle maatwerktrainingen, plus alle gratis bonussen! Schrijf je nu direct in.

Het doel van deze trainingen is om je een diepgaand inzicht te geven in de grondbeginselen van medezeggenschap in het voortgezet onderwijs, inclusief de rechten en plichten van de MR, hoe je effectief kunt communiceren met het schoolbestuur en de directie, hoe je strategisch taakbeleid kunt ontwikkelen, hoe je de financiële kant van de school kunt begrijpen en hoe je hier effectief mee kunt omgaan. Door deze trainingen te volgen, zul je beter in staat zijn om de belangen van de leerlingen te behartigen en effectiever te communiceren met het schoolbestuur en de directie.

Elke training heeft een specifiek doel en focus:

 • Basis medezeggenschap vo-training: leer de rechten en plichten van de MR kennen, krijg inzicht in de (in)formele positie van de MR en pas je kennis toe op procedures in je school.
 • Formatieplan en taakbeleid vo-training: ga aan de slag met het formatieplan, krijg meer inzicht in de rol van taakbeleid en leer de samenhang in de driehoek financiën, formatieplan en taakbeleid.
 • Financiën vo-training: vergroot je financiële kennis, leer jaarverslagen en begrotingen te lezen en geef kundig advies over de financiële gegevens.

Het trainingspakket bestaat uit drie trainingen en beslaat in totaal 3 dagen. De trainingen kunnen worden ingepland op verschillende data in zowel 2023 als 2024. Ze kunnen op elk gewenst moment worden ingepland, ook in de avonduren.

Om je in te schrijven voor deze trainingen kun je op de onderstaande link klikken. De kosten voor het volledige trainingspakket bedragen €3495,- excl. btw. Deze maatwerktrainingen kunnen op elk gewenst moment worden ingepland, inclusief avonduren, zodat je de training kunt volgen op een moment dat voor jou het beste uitkomt en zonder dat je je drukke schema hoeft aan te passen. Als bonus krijg je gratis een follow-up gesprek, fysiek materiaal zoals een handboek en checklists, en een certificaat van deelname als erkenning voor je deelname en prestaties.

Bij het trainingspakket worden drie gratis bonussen geleverd, namelijk een gratis follow-up gesprek om de voortgang te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden na de training, fysiek materiaal zoals een handboek en checklists, en een certificaat van deelname aan de trainingen als erkenning voor de deelname en prestaties. (Let op bonussen geldig voor aanmeldingen tot en met 1 juni 2023)!

Wacht niet langer en schrijf je nu in voor ons trainingspakket! Let op gratis bonussen geldig voor aanmeldingen tot en met 1 juni 2023)!

Welke training willen jullie afnemen?(Vereist)
Tarieven zijn ex reiskosten ad € 0,40 per km en ex voorbereiding à € 149,- per uur.
Algemene voorwaarden(Vereist)