Schrijf je in voor “It Takes Two to Tango” en ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn voor een harmonieuze samenwerking binnen de medezeggenschap.

Wil jij als (G)MR-lid de relatie met de directie/overlegpartner naar een hoger niveau tillen? Ben je op zoek naar manieren om gelijkwaardigheid te bewerkstelligen en effectiever samen te werken? Ontdek dan onze nieuwe online training. Geschikt voor:

 • (G)MR-leden in het basisonderwijs (primair onderwijs)
 • (G)MR-leden in het voortgezet onderwijs (voortgezet onderwijs)
 • Voor bestuurders en directieleden van PO & VO scholen
 • Voor ouders- en leerlingen
 • Personeelsleden van de school

Schrijf je vandaag nog in voor “It Takes Two to Tango PO/VO” en ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn voor een harmonieuze samenwerking binnen de medezeggenschap. Want in medezeggenschap is het net als dansen: de kunst van samenwerking brengt het beste naar boven!

Schrijf je nu in voor ons online trainingspakket!

Wat ga je ontdekken:

 1. Optimale uitdrukking van gelijkwaardigheid:
  Leer hoe je de gelijkwaardigheid tussen overlegpartners kunt benadrukken en tot uiting kunt brengen, zelfs binnen de bestaande gezagsverhoudingen.
 2. Word een gelijkwaardige gesprekspartner:
  Ontdek hoe je als MR-lid een countervailing power van het bestuur kunt zijn, en zo invloed kunt uitoefenen om te bereiken wat jij en jouw medezeggenschapsraad belangrijk vinden.
 3. Samenwerken en Onderhandelen:
  Krijg inzicht in effectieve samenwerkings- en onderhandelingstechnieken die leiden tot gedragen besluitvorming.
 4. Efficiëntere Besluitvorming:
  Leer hoe je effectief bijdraagt aan het besluitvormingsproces binnen de medezeggenschapsraad. Door beter inzicht te krijgen in de behoeften en standpunten van alle betrokken partijen, kun je sneller tot gedragen beslissingen komen. Dit leidt tot een efficiënter en effectiever besluitvormingsproces.
 5. Strategisch Beïnvloeden:
  Krijg inzicht in de kunst van strategisch beïnvloeden. Leer hoe je op een tactvolle manier anderen kunt overtuigen en je standpunten krachtig kunt presenteren. Deze vaardigheid is niet alleen waardevol binnen de medezeggenschap maar kan ook van pas komen in diverse aspecten van je professionele leven.
 6. Conflictbeheersing en Constructieve Feedback:
  Ontwikkel vaardigheden om conflictsituaties te herkennen, beheren en oplossen. Daarnaast leer je hoe je constructieve feedback kunt geven en ontvangen. Dit bevordert een positieve sfeer binnen de MR en draagt bij aan een vruchtbare samenwerking tussen alle betrokken partijen.
 7. Duurzame Relaties Bouwen:
  Ontwikkel vaardigheden om duurzame relaties op te bouwen binnen de medezeggenschap en met de schoolleiding. Leer hoe je open communicatie en wederzijds begrip bevordert, wat de basis vormt voor langdurige en vruchtbare samenwerkingen.
 8. Empowerment en Zelfvertrouwen:
  Versterk je zelfvertrouwen als MR-lid door de empowerment die voortkomt uit het beheersen van essentiële overlegvaardigheden. Ontwikkel het vertrouwen om jouw stem te laten horen, standvastig op te treden en constructieve bijdragen te leveren aan de besluitvorming.
 9. Effectieve Time Management Vaardigheden:
  Leer hoe je jouw tijd binnen de medezeggenschapsraad optimaal kunt benutten. Ontwikkel strategieën om efficiënt te vergaderen, prioriteiten te stellen en effectief om te gaan met tijdsdruk. Dit resulteert in een productievere en gestroomlijnde MR-werking.
 10. Meesterschap in Luistertechnieken:
  Ontwikkel luistervaardigheden die cruciaal zijn voor effectieve communicatie binnen de medezeggenschap. Leer hoe je de behoeften en standpunten van alle betrokkenen begrijpt en integreert in het overleg, wat de basis vormt voor gedragen besluitvorming.

Wacht niet langer en schrijf je nu in voor ons trainingspakket! Let op gratis bonussen geldig voor aanmeldingen tot en met 2 april 2024)!

Algemene voorwaarden

Over de Trainer:

Aysegül Aslan, onze MR-specialist en trainer bij AOb Medezeggenschap, neemt je mee door de choreografie van gelijkwaardig overleg.  Ze vergelijkt de samenwerking tussen bestuurder en medezeggenschapsraad met het dansen van een tango: een subtiel samenspel van stappen voorwaarts en achterwaarts.

Ontvang 3 Gratis Bonussen! (Geldig voor aanmeldingen tot en met 2 april 2024)!

1. Ontvang een certificaat van deelname:
Ontvang een certificaat bij afronding van de online training als erkenning voor deelname en prestaties. Dit kan een waardevolle toevoeging zijn aan je professionele portfolio en kan je onderscheiden als een gekwalificeerd MR-lid.

2. Ontvang gratis digitaal lesmateriaal:
Je ontvangt gratis digitaal materiaal, zoals een handboek en checklists om te helpen bij het toepassen van de geleerde kennis in de praktijk. Dit omvat waardevolle digitale hulpmiddelen die je tijdens en na de training kunt gebruiken.

3. Ontvang gratis onze nieuwsbrief met relevante info voor MR!
Ontvang maandelijks onze gratis nieuwsbrief, boordevol waardevolle informatie voor de MR. Ontdek interviews met diverse MR-leden, blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en politieke besluiten.

Investering in Jezelf en Jouw MR

 • Tijdelijk kun je voor slechts €119,97 deelnemen aan de training i.p.v. €165,45 
 • Korting voor Leden: Als lid met een mr-servicepakket ontvang je een exclusieve korting van 10% op de kosten van de trainingen. Dit is een extra voordeel dat we bieden aan onze trouwe leden.
 • Praktische Toepassing: Naast theoretische kennis bieden onze trainingen ook praktische oefeningen en casestudy’s. Dit stelt je in staat om de geleerde concepten direct toe te passen in je eigen medezeggenschapspraktijk.
 • Flexibele trainingsmogelijkheden: De training wordt online gegeven. Je kunt zelf dus zelf de locatie bepalen waar je de training wilt gaan volgen. Zorg er alleen voor dat je een goede internetverbinding hebt.

Wacht niet langer en schrijf je nu in voor ons trainingspakket! Let op gratis bonussen geldig voor aanmeldingen tot en met 2 april 2024)!

Schrijf je snel in voor deze waardevolle online training en ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn voor een effectieve medezeggenschap. Zorg dat jouw stem gehoord wordt en dat je samenwerkt als gelijkwaardige partners voor een gedragen beleid.

Directieleden zijn ook van harte welkom om aan te sluiten en te investeren in de verbetering van de samenwerking met hun medezeggenschapsraad.

Investering in Jezelf en Jouw MR:

 • Normale Prijs: €165,45 p.p.
 • Nu Actieprijs: €119,97 p.p.
Algemene voorwaarden