WMS-congres Corona proof

Strakke regie over het programma, twee gescheiden plenaire sessies en veel meer ruimte in De Reehorst: het jaarlijkse WMS-congres gaat door op woensdag 25 november, aangepast naar de coronarichtlijnen. Het thema: medezeggenschap in bewogen tijden.

Organisator Onderwijsgeschillen en Buro Bombarie hebben de inschrijving in september opengesteld. Om veilige ontmoeting en informatie-uitwisseling mogelijk te maken, worden de workshops gegeven in grotere ruimtes dan voorheen. Dat betekent ook een drastische beperking van de variatie. Er staan dit jaar veertien workshops op het programma in plaats van de ruim veertig die congresgangers gewend zijn. De informatiemarkt is vervallen omdat die niet coronabestendig in te richten was en in plaats van een buffet zijn er lunchpakketten.

Doordat congrescentrum De Reehorst het hele gebouw beschikbaar stelt, is het mogelijk om ook tijdens de pauzes op anderhalve meter afstand andere medezeggenschappers te spreken buiten de programmering om.

Congresgangers kunnen bij inschrijving vier voorkeuren voor een workshop opgeven. De organisatoren wijzen er daarvan twee toe, op zo’n manier dat het aantal verplaatsingen binnen het gebouw zo klein mogelijk blijft. De organisatie bepaalt ook welke deelnemers in de ochtend het plenaire programma volgen en wie dat in de middag doet.

Inschrijving verloopt via de website burobombarie.nl. Het is mogelijk dat alle driehonderd plaatsen al gevuld zijn als dit nummer van InfoMR verschijnt.

Workshops op het WMS door trainers van AOb Medezeggenschap

  • Vrij taakbeleid in het VO: oplossing voor alles? – Philippe Abbing
  • Help, het werkverdelingsplan – Moniek Scheelings en Suzanne Wesselman
  • Nieuwe mr-leden; rechten en plichten – Annemarie van Luik
  • Sociale veiligheid, wat is de rol van de (P)(G)MR? – Aysegül Aslan

 

 

 

 

Ook interessant voor jou

image description
image description