Burgemeester Amersfoordtschool (BAS) wil blijven

De medezeggenschapsraad van de Burgemeester Amersfoordtschool (BAS) in Badhoevedorp strijdt voor het voorbestaan van de kleine openbare school. Het bestuur van de school (Stichting Openbaar Onderwijs Haarlemmermeer, SOPOH) maakte eerder dit jaar bekend dat er een fusie op komst was met de veel grotere Rietveldschool.

BAS heeft met een dalend leerlingenaantal te kampen en de school was zelfstandig niet meer lang levensvatbaar, aldus de bestuurders. De oudergeleding van de Amersfoordtschool was tegen een fusie en de mr stemde daarom niet in met het samengaan per 1 augustus 2020 of, zoals het volgende voorstel was, per 1 augustus 2021. De school startte dit schooljaar met 45 leerlingen. SOPOH heeft nu besloten dat de school dan maar helemaal dicht moet.

De mr blijft zich verzetten: BAS moet minimaal een nevenlocatie worden van de Rietveldschool, is nu het standpunt. De mr, die inmiddels als actiegroep BAS Blijft regelmatig van zich laten horen in de regionale media, dreigt nu met een rechtszaak.

Ook interessant voor jou