Kan er zomaar een decaan bij komen?

Van de drie leraren op ons lyceum die ook decaan zijn gaat er een met pensioen. Nu denkt het managementteam aan de werving van een beroepsdecaan in plaats van de taak aan een volgende leraar te geven. Wat heeft onze mr hierover te zeggen?

Aangezien het decanaat op uw school tot nu toe een taak is, staat er mogelijk geen functie decaan vermeld in het functieboek.

Om de stap van het mt mogelijk te maken, moet decaan aan het functieboek worden toegevoegd en bij zo’n verandering heeft de mr instemmingsrecht. Het kan ook zijn dat uw organisatie een functieboek voor meerdere scholen heeft, in dat geval is de gmr aan zet.

Bestaat de functie decaan op papier al wel, dan bent u nog niet uitgepraat. De taak onderbrengen bij een voor uw school nieuwe functie heeft namelijk gevolgen voor het schoolformatieplan. Ook de mr-rechten rond het taakbeleid en de begroting kunnen een rol spelen.

Hoe dan ook hoort dit voorstel thuis op de mr-agenda en daar kunt u het zelf op zetten. Via het recht op informatie en het initiatiefrecht kan de mr vrijwel alles bespreken wat voor school, collega’s en het werk in de klas belangrijk is.

 

Wellicht vind je dit ook interessant: