Ben jij lid van de medezeggenschapsraad op een basisschool en wil je meer invloed hebben op de beslissingen die worden genomen op jouw school?

Dan ben je bij AOb Medezeggenschap aan het juiste adres! Onze maatwerktraining Medezeggenschap primair onderwijs biedt jou de handvatten die je nodig hebt om effectief invloed uit te oefenen op het beleid van jouw school.

 • Krijg inzicht in de (in)formele positie van de mr
 • Maak kennis met de basis en beginselen van medezeggenschap
 • Leer wat de rechten en plichten van een mr-lid zijn
 • Training wordt afgestemd op de specifieke behoeften van jouw school of MR

Schrijf je nu in voor de maatwerktraining primair onderwijs

Meld je direct aan voor de maatwerktraining vanaf €750,- incl. btw. voor de hele MR. Complete maatwerktraining afgestemd op de specifieke behoeften van jouw school of MR.

Maatwerktarief po en vo(groep max 20 personen)

 • 1 dagdeel 750,-
 • 1 hele dag 1350,-
 • Extra dagdeel 550,-

Tarieven zijn ex reiskosten ad € 0,40 per km en ex voorbereiding à € 149,- per uur. Heb je een mr- of or- servicepakket? Dan krijg je 10% korting op maatwerk.

Behaal het ‘theoretisch rijbewijs’ voor iedereen die begint in het medezeggenschapswerk

Tijdens onze tweedaagse cursus ‘Basis medezeggenschap PO’ leer je alles wat je moet weten over medezeggenschap in het primair onderwijs. Je krijgt inzicht in jouw rechten en plichten als MR-lid en leert hoe je jouw invloed effectief kunt uitoefenen. Ook leer je hoe je kunt bijdragen aan een goed functionerende medezeggenschapsraad.

Na afloop van de training heb je als deelnemer de volgende kennis en vaardigheden opgedaan:

 • Je kent de taken en bevoegdheden van de MR en de rechten en plichten van de MR-leden.
 • Je kunt begrotingen en jaarplannen lezen en begrijpen en weet waarop je moet letten bij het beoordelen van beleidsplannen en -voorstellen.
 • Je hebt geleerd hoe je effectief kunt communiceren met de directie en/of het schoolbestuur en hoe je kunt bijdragen aan een constructieve samenwerking.
 • Je kunt een eigen jaarplan opstellen voor de MR en weet hoe je dit kunt uitvoeren.

Ook handig om te weten;

 • AOb Medezeggenschap heeft jarenlange ervaring op het gebied van medezeggenschap en onderwijsbeleid. Hierdoor ben je verzekerd van een training die is ontwikkeld op basis van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van medezeggenschap en onderwijsbeleid.
 • Geen reiskosten of verlies van werktijd door het reizen naar een externe trainingslocatie.
 • De training kan worden gepland op een tijdstip dat het beste past bij de planning van de school of MR (ook in de avonduren).

Schrijf je nu in voor ons trainingspakket! Ontvang 3 Gratis Bonussen! (Geldig voor aanmeldingen tot en met 1 september 2023)!

1. Persoonlijke afstemming van de training & Gratis follow-up gesprek:
Dankzij dit persoonlijke gesprek vooraf met de trainer kan de training nog beter aansluiten op de specifieke behoeften en problemen van jouw school of MR. De trainer kan op basis van dit gesprek de inhoud van de training afstemmen op de specifieke situatie van jouw school of MR, zodat de training nog relevanter en effectiever wordt. Ontvang hiernaast ook een gratis follow-up gesprek voor de deelnemers om de voortgang te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden na de training.

2. Ontvang gratis fysiek materialen: Deelnemers ontvangen fysiek materiaal, zoals een handboek en checklists, om hen te helpen bij het toepassen van de geleerde kennis in de praktijk.

3. Gratis certificaat van deelname: Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname aan de trainingen als erkenning voor hun deelname en prestaties. Dit kan ook helpen om de CV te versterken en de carrièremogelijkheden te verbeteren.

Na het volgen van deze cursus ben jij in staat om actief bij te dragen aan de besluitvorming op jouw school.

Je weet precies wat jouw rechten en plichten zijn en hoe je deze kunt inzetten om het beste resultaat te behalen voor jouw school en jouw medeleerlingen. Bovendien kun je jouw nieuwe kennis en vaardigheden direct toepassen in de praktijk. Schrijf je nu in voor de cursus ‘Basis medezeggenschap PO’ en vergroot jouw invloed op de besluitvorming op jouw school. Onze cursus is speciaal ontwikkeld voor MR-leden in het primair onderwijs en wordt gegeven door ervaren professionals. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan!

Het doel van de training ‘Basis medezeggenschap PO’ is om deelnemers, die lid zijn van de medezeggenschapsraad op een basisschool, te voorzien van kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectief bij te dragen aan de besluitvorming op hun school en hun invloed te vergroten. Tijdens de training leren deelnemers onder andere over hun rechten en plichten als MR-lid, hoe ze hun invloed effectief kunnen uitoefenen en hoe ze kunnen bijdragen aan een goed functionerende medezeggenschapsraad. Na het volgen van de training hebben deelnemers de kennis en vaardigheden om actief deel te nemen aan de besluitvorming op hun school en kunnen ze deze direct in de praktijk toepassen.

De training ‘Basis medezeggenschap PO’ is speciaal ontwikkeld voor MR-leden in het primair onderwijs. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De taken en bevoegdheden van de MR
 • De rechten en plichten van de MR
 • Het lezen en begrijpen van begrotingen en jaarplannen
 • Het beoordelen van beleidsplannen en -voorstellen
 • Het voeren van effectieve gesprekken met de directie en/of het schoolbestuur
 • Het opstellen van een eigen jaarplan voor de MR

Na afloop van de training heb je als deelnemer de volgende kennis en vaardigheden opgedaan:

 • Je kent de taken en bevoegdheden van de MR en de rechten en plichten van de MR-leden.
 • Je kunt begrotingen en jaarplannen lezen en begrijpen en weet waarop je moet letten bij het beoordelen van beleidsplannen en -voorstellen.
 • Je hebt geleerd hoe je effectief kunt communiceren met de directie en/of het schoolbestuur en hoe je kunt bijdragen aan een constructieve samenwerking.
 • Je kunt een eigen jaarplan opstellen voor de MR en weet hoe je dit kunt uitvoeren.

Kortom, de training biedt deelnemers praktische handvatten en inzichten om hun werk in de medezeggenschapsraad effectiever te maken en hun invloed te vergroten.

Er zijn twee mogelijkheden. Een dagdeel training van 4 uur voor €950,- incl. btw of een training van één dag van 8 uur voor €1650,- incl. btw. De training wordt altijd op maat aangeboden en wordt in overleg met jullie ingepland. De training kan worden ingepland op verschillende data in zowel 2023 als 2024 (ook in de avonduren mogelijk).

Om je in te schrijven voor deze trainingen kun je op de onderstaande link klikken. Er zijn twee mogelijkheden. Een dagdeel training van 4 uur voor €950,- incl. btw of een training van één dag van 8 uur voor €1650,- incl. btw. Let op! De kosten zijn exclusief reiskosten van de trainer. 

De maatwerktraining kan op elk gewenst moment worden ingepland, inclusief avonduren, zodat je de training kunt volgen op een moment dat voor jou het beste uitkomt en zonder dat je je drukke schema hoeft aan te passen. Als bonus krijg je gratis een follow-up gesprek, fysiek materiaal zoals een handboek en checklists, en een certificaat van deelname als erkenning voor je deelname en prestaties.

Bij het trainingspakket worden drie gratis bonussen geleverd, namelijk een gratis follow-up gesprek om de voortgang te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden na de training, fysiek materiaal zoals een handboek en checklists, en een certificaat van deelname aan de trainingen als erkenning voor de deelname en prestaties. (Let op bonussen geldig voor aanmeldingen tot en met 1 september 2023)!

“Basis Medezeggenschap VO” van AOb Medezeggenschap wordt normaal gesproken op locatie bij de school gegeven. Dit betekent dat de trainer naar de school toe komt om de training te verzorgen. Het voordeel hiervan is dat de training kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van jouw school of MR en dat er interactie en uitwisseling mogelijk is tussen de deelnemers en de trainer. Dit kan bijdragen aan een nog effectievere en relevantere training. Mocht je nog verdere vragen hebben over de training, dan kun je altijd contact opnemen met AOb Medezeggenschap voor meer informatie.

Het is mogelijk voor de hele MR om deel te nemen aan de training. Het is aan te raden om de training in groepsverband te volgen, zodat de kennis en vaardigheden die worden opgedaan tijdens de training direct in de praktijk kunnen worden toegepast binnen de MR. Bovendien kan het volgen van de training als groep bijdragen aan een gezamenlijk begrip en aanpak van medezeggenschapsvraagstukken binnen de MR.

Maak kennis met onze ervaren trainers

Annemarie van Luik

Auke de Roos

Nicole Edel

Saskia van der Schaaf

Aysegül Aslan

Jim van Emden

Floris IJsendorn

Het secretariaat

Helpdesk

Wacht niet langer en schrijf je nu in voor een maatwerktraining primair onderwijs! Let op gratis bonussen geldig voor aanmeldingen tot en met 1 september 2023)!

Welke training willen jullie afnemen?(Vereist)
Tarieven zijn ex reiskosten ad € 0,40 per km en ex voorbereiding à € 149,- per uur.
Algemene voorwaarden(Vereist)