Formatieplan en taakbeleid vo

1 dag 210
  • Ga aan de slag met het formatieplan
  • Krijg meer inzicht in de rol van taakbeleid
  • Duik de diepte in van de mr
SCHRIJF JE IN
programma

Deze cursus is het vervolg van de basiscursus medezeggenschap, we gaan verder in op het formatieplan, taakbeleid, financiën en personeelskwesties.

Minder personeel, grotere klassen, beknibbelen op huisvesting en ambities bijstellen: herkenbare items voor de mr in de begrotingsbesprekingen. Afspraken over het taakbeleid liggen onder vuur. Op veel scholen geldt een serie vaste afspraken over het taakbeleid, waarbij elke poging tot verandering ongenoegen oproept. Vanwege het trefwoord ‘bezuinigingen’ voelt zo’n wijziging namelijk altijd als een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden. Alleen op papier kan een leerkracht dezelfde taak blijven doen in minder uren. In de praktijk verdwijnen er via deze kaasschaafbezuinigingen stukjes taak of ontstaat onbetaald overwerk.

Het formatieplan geeft een overzicht van de formatie die het komende schooljaar door het schoolbestuur wordt bekostigd. Het bevat een beschrijving van de plaatsen per functie en per salarisschaal. Het formatieplan wordt jaarlijks voor 1 mei door het schoolbestuur vastgesteld. Op grond van het aantal leerlingen krijgt een school geld om de formatie in te vullen en daarbij worden keuzes gemaakt. De personeelsgeleding van de mr heeft instemmingsbevoegdheid bij de vaststelling van het formatieplan. De mr gaat over de functies, maar niet over de “poppetjes”.

In deze cursus maak je niet alleen kennis met taakbeleid en het formatieplan, maar ook met de struikelblokken, angels en voetklemmen hiervan en de relatie tot de financiën van de school. Ook de voordelen, winsten en gunstige factoren komen aan de orde. We gaan de diepte in waar het de bevoegdheden van de mr betreft.

Cursusinformatie
1 dag 210 Individuele inschrijving
data & locaties

Met meerdere mensen deze cursus volgen? Dat kan! Jouw mr bepaalt de lokatie, de trainer van AOb medezeggenschap komt naar je toe. Met de stukken van jouw school als vertrekpunt. Kijk op maatwerk.

Datum Tijd Plaats
Datum
Tijd
Plaats
UTRECHT
SCHRIJF JE IN
investering

Je betaalt voor de training € 210,00. Dit is inclusief trainingsmateriaal en lunch.
Er wordt geen BTW in rekening gebracht. Met een mr-servicepakket krijg je 10% korting op deze cursus.

Je kunt betalen via Ideal of per factuur.

Stel hier je vraag

Wil je meer informatie? Of heb je een specifieke vraag over een cursus? Stel hier je vraag, wij geven zo snel mogelijk antwoord. Binnen 1 werkdag ontvang je bericht.

Mail ons
image description

Ook interessant voor jou

image description
image description
image description
image description
Blijf hier op de hoogte van medezeggenschap in jouw sector Inschrijven nieuwsbrief