Word een expert in Medezeggenschap met 3 online trainingen voor het primair- en het voortgezet onderwijs

Als je in de medezeggenschapsraad zit, ben je over het algemeen betrokken en bereid om kennis en vaardigheden op te doen die je nodig hebt voor jouw taak, bij jouw school en richting het bestuur. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen bieden wij 3 praktijk gerichte online trainingen aan voor het primair- en het voortgezet onderwijs waarin de volgende punten worden behandeld.

 • Leer de rechten en plichten van de MR kennen
 • Krijg meer inzicht in de rol van taakbeleid en formatieplan
 • Vergroot je financiële kennis en leer jaarverslagen en begrotingen te lezen
 • Pas je kennis toe op procedures in je school
 • Geef kundig advies over de financiële gegevens en behartig de belangen van de leerlingen en de MR

Schrijf je nu in voor ons online trainingspakket!

MR Kenner / MR Basis 

Tijdsduur: 2 tot 2.5 uur

Onderwerpen:

 1. Positie van medezeggenschap in de organisatie
 2. MR-reglement, mr-statuut, managementstatuut
 3. Advies-, informatie-, instemmings- en initiatiefrecht > toepassen op een of twee beleidsstukken (uitgebreider in deel 2)
 4. Aan de hand van oefeningen de kennis in de praktijk brengen

Kosten: €165,45 (10% korting voor leden met een mr-servicepakket)

MR Professional / MR Verdieping

Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur

Onderwerpen:

 1. Korte herhaling positie van medezeggenschap en rechten (deel 1)
 2. Jaarplanning terugkerende beleidsstukken
 3. Imago en identiteit
 4. Achterban
 5. Faciliteiten
 6. Casuïstiek (a.d.h.v. de voorgaande onderwerpen)

Kosten: €165,45 (10% korting voor leden met een mr-servicepakket)

MR Kenner en MR Professional gezamenlijk: €305,75 euro

MR Specialist

Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur

Onderwerpen:

 1. Korte herhaling van onderwerpen Mr Kenner en MR Professional
 2. MR-vergadering en de overlegvergadering
 3. Beleidsproces en de rol van de MR
 4. Onderhandelen en beïnvloeden
 5. Casuïstiek

 

Kosten: €165,45 (10% korting voor leden met een mr-servicepakket)

MR Kenner, MR Professional en MR Specialist gezamenlijk: €435,75

Wacht niet langer en schrijf je nu in voor ons trainingspakket! Let op gratis bonussen geldig voor aanmeldingen tot en met 1 mei 2024)!

Kies hieronder het gewenste pakket(Vereist)
Algemene voorwaarden(Vereist)

Behaal het ‘theoretisch rijbewijs’ voor iedereen die begint in het medezeggenschapswerk

Door deze drie trainingen te combineren, krijg je een uitgebreid inzicht in de medezeggenschap, de formatieplannen, het taakbeleid en de financiën van de school. Je zult beter in staat zijn om de belangen van de leerlingen te behartigen en effectiever te communiceren met het schoolbestuur en de directie. Bovendien zul je meer zelfvertrouwen hebben in het maken van financiële beslissingen en het beoordelen van de financiële positie van de school.

 • Interactieve Leerervaring: Onze online trainingen zijn ontworpen om een boeiende leerervaring te bieden. Via verschillende leermiddelen, zoals video’s, quizzes en oefeningen, word je actief betrokken bij het leerproces.
 • Toegankelijkheid: Waar je ook bent, zolang je een internetverbinding hebt, kun je de trainingen volgen. Of je nu thuis, op kantoor of onderweg bent, je hebt altijd toegang tot het lesmateriaal.
 • Expert Instructeurs: Onze trainingen worden gegeven door ervaren instructeurs met uitgebreide kennis van medezeggenschap. Ze zijn goed bekend met de uitdagingen waar MR-leden mee te maken hebben en bieden praktische inzichten en advies.
 • Actuele en Relevante Inhoud: Onze trainingen zijn gebaseerd op de meest recente ontwikkelingen en wetgeving op het gebied van medezeggenschap. We zorgen ervoor dat de inhoud up-to-date is en aansluit bij de behoeften van MR-leden.

Ontvang 3 Gratis Bonussen! (Geldig voor aanmeldingen tot en met 1 mei 2024)!

1. Gratis follow-up gesprek:
We begrijpen dat je mogelijk behoefte hebt aan aanvullend advies of ondersteuning na het voltooien van de trainingen. Daarom bieden we een gratis follow-up gesprek aan met één van onze experts. Dit is geldig bij afronding van alle 3 de online trainingen.

2. Ontvang gratis digitaal lesmateriaal: Je ontvangt gratis digitaal materiaal, zoals een handboek en checklists om te helpen bij het toepassen van de geleerde kennis in de praktijk. Dit omvat waardevolle digitale hulpmiddelen die je tijdens en na de training kunt gebruiken. Meld je direct aan voor onze online trainingen.

3. Gratis certificaat van deelname: Deelnemers ontvangen een certificaat (bij afronding van alle 3 de online trainingen) als erkenning voor deelname en prestaties. Dit kan een waardevolle toevoeging zijn aan je professionele portfolio en kan je onderscheiden als een gekwalificeerd MR-lid.

 • Voor slechts €435,75. krijg je toegang tot deze waardevolle online trainingen, plus alle gratis bonussen om de kennis van medezeggenschap te vergroten en jouw carrière vooruit te helpen.
 • Korting voor Leden: Als lid met een mr-servicepakket ontvang je een exclusieve korting van 10% op de kosten van de trainingen. Dit is een extra voordeel dat we bieden aan onze trouwe leden.
 • Praktische Toepassing: Naast theoretische kennis bieden onze trainingen ook praktische oefeningen en casestudy’s. Dit stelt je in staat om de geleerde concepten direct toe te passen in je eigen medezeggenschapspraktijk.
 • Flexibele trainingsmogelijkheden: We bieden de flexibiliteit om de trainingen los te volgen, afhankelijk van je specifieke behoeften en interesses. Of je nu een beginnend MR-lid bent op zoek naar de basisvaardigheden of een ervaren professional die zich verder wil specialiseren, je hebt de vrijheid om de training te kiezen die het beste bij jou past.

Schrijf je nu in voor ons trainingspakket!

Voor slechts €435,75. krijg je toegang tot deze waardevolle online trainingen, plus alle gratis bonussen! Schrijf je nu direct in.

Het doel van deze trainingen is om je een diepgaand inzicht te geven in de grondbeginselen van medezeggenschap in het primair- en het voortgezet onderwijs. Inclusief de rechten en plichten van de MR. Hoe je effectief kunt communiceren met het schoolbestuur en de directie, hoe je strategisch taakbeleid kunt ontwikkelen, hoe je de financiële kant van de school kunt begrijpen en hoe je hier effectief mee kunt omgaan. Door deze trainingen te volgen, zul je beter in staat zijn om de belangen van de leerlingen, leerkrachten en ouders/verzorgers te behartigen en effectiever te communiceren met het schoolbestuur en de directie.

Elke training heeft een specifiek doel en focus:

 • Basis medezeggenschap vo-training: leer de rechten en plichten van de MR kennen, krijg inzicht in de (in)formele positie van de MR en pas je kennis toe op procedures in je school.
 • Formatieplan en taakbeleid vo-training: ga aan de slag met het formatieplan, krijg meer inzicht in de rol van taakbeleid en leer de samenhang in de driehoek financiën, formatieplan en taakbeleid.
 • Financiën vo-training: vergroot je financiële kennis, leer jaarverslagen en begrotingen te lezen en geef kundig advies over de financiële gegevens.

Het trainingspakket bestaat uit drie trainingen en beslaat in totaal 3 avonden (2 uur per training). De trainingen worden ingepland op verschillende data in zowel 2023 als 2024. Je kunt je inschrijven op de aangegeven data.

Om je in te schrijven voor deze trainingen kun je op de onderstaande link klikken. De kosten voor het volledige trainingspakket bedragen €435,75. Als bonus krijg je gratis een follow-up gesprek, fysiek materiaal zoals een handboek en checklists, en een certificaat van deelname als erkenning voor je deelname en prestaties.

Bij het trainingspakket worden drie gratis bonussen geleverd, namelijk een gratis follow-up gesprek om de voortgang te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden na de training, fysiek materiaal zoals een handboek en checklists, en een certificaat van deelname aan de trainingen als erkenning voor de deelname en prestaties. De bonussen zijn alleen geldig bij deelname aan alle 3 de online trainingen. (Let op bonussen geldig voor aanmeldingen tot en met 1 september 2023)!

Wacht niet langer en schrijf je nu in voor ons trainingspakket! Let op gratis bonussen geldig voor aanmeldingen tot en met 1 mei 2024)!

Kies hieronder het gewenste pakket(Vereist)
Algemene voorwaarden(Vereist)