Corona en medezeggenschap: online training en begeleiding

Juist in deze crisissituatie hebben veel scholen behoefte aan extra begeleiding. Wat kan de mr bijvoorbeeld bijdragen aan een veilig werkklimaat? Weet de achterban wat wel of niet ze kunnen verwachten van de mr? Wanneer moet de overlegpartner de mr raadplegen in tijden van corona? De trainers van AOb Medezeggenschap staan klaar om je raad bij te staan. Op locatie, bij de AOb in huis of digitaal.

Maatwerk

Ook bij een online maatwerk training bepaalt je raad zelf wat het onderwerp is. Met de beleidsstukken van jouw eigen school als
vertrekpunt, behandelt de trainer alle vragen die bij jouw raad leven. De trainer neemt jullie stukken en trainingsvragen door en verzorgt de training digitaal. Vanuit de veiligheid van je thuissituatie kun je gewoon deelnemen.

De mogelijkheden zijn eindeloos: basiskennis, beleid, (financiële) keuzes, vaardigheden, krimp, fusie, of specifieke situaties die je als (g)mr of or binnen je eigen onderwijsinstelling tegenkomt. AOb Medezeggenschap heeft voor alle vraagstukken op het gebied van onderwijs en inspraak een specialist in huis.

Liever een training bij jou op school? Dat kan natuurlijk ook. Onze trainers reizen graag veilig af naar jouw school. Lees hier meer

 

Advies en Begeleiding

Waar maatwerk zich richt op een cursus, gaat advies en begeleiding een stap verder. Een raad kan terecht komen in een moeilijk proces. Een trainer van AOb Medezeggenschap loopt mee met mr of or om inzicht te krijgen in de specifieke problematiek waarmee deze te maken heeft. En in de behoefte aan begeleiding daarin. De AOb heeft voor alle vraagstukken op het gebied van onderwijs en inspraak – bijvoorbeeld lumpsum, governance, financiën, fusie en krimp of nieuwbouw – een specialist in huis.

Ook Advies en Begeleiding is mogelijk op afstand. Zo is ieders gezondheid gewaarborgd. Natuurlijk komt de trainer ook gewoon naar jouw school als dat de voorkeur heeft. Maar wel op 1,5 meter afstand. Lees hier meer.

Hulp nodig?

De AOb kan je op verschillende manieren helpen:

  • De AOb houdt online een lijst bij met veelgestelde vragen over het onderwijs en de coronacrisis. Een lijst met vragen over het onderwijs en de coronacrisis vind je hier.  Vragen over corona en medezeggenschap vind je hier.
  • Handreiking Corona en medezeggenschap vind je op deze pagina
  • Heeft je school een mr-servicepakket? Mail dan je vraag over medezeggenschap en corona naar medezeggenschap@aob.nl. Een servicepakket kun je afsluiten via deze link.
  • Wil je de mr bij laten staan door een trainer? Stuur een mail aan mz@aob.nl